Łączna liczba wyświetleń

Obsługiwane przez usługę Blogger.

Ads 468x60px

Social Icons

Popular Posts

Featured Posts

poniedziałek, 28 maja 2012

Wiosenna zupa cytrynowa

Wiosną, aby nieco urozmaicić nasze menu postanowiłam przygotować zupę cytrynową. Jest niesamowicie prosta i szybka w przyrządzeniu, czas przygotowania takiego obiadu to dosłownie 15 minut. W dodatku jest tania, smaczna no i oczywiście nisko kaloryczna(jedna porcja ok.150 kcal), tak więc zdaje się, że ma same plusy :)
A oto wszystko czego potrzebujemy:
-bulion (5 szklanek wody plus 2 kostki rosołowe)
-2 jajka
-sok z 1 cytryny
-1 torebka ciemnego ryżu
-pieprz, natka pietruszki

1. do wrzącego bulionu wsypujemy ryż, gotując ok.15min, żeby ryż stał się miękki. W tym czasie ubijamy jajka mikserem, dolewając sok z cytryny i szklankę bulionu, wszystko mieszamy.
2. Taką oto mieszankę wlewamy do wrzącego bulionu z ryżem, całość mieszamy, ale nie gotujemy. Podajemy zupę w miseczkach, doprawiając natką pietruszki oraz odrobiną pieprzu.
Smacznego!

0 komentarze:

About Me

Moje zdjęcie
lumvel
Pilnie poszukuję fotografa z Katowic/okolic, jeśli ktoś byłby zainteresowany, proszę o kontaktu mailowy:)
Wyświetl mój pełny profil