1,590
Obsługiwane przez usługę Blogger.
poniedziałek, 28 maja 2012

Wiosenna zupa cytrynowa

Wiosną, aby nieco urozmaicić nasze menu postanowiłam przygotować zupę cytrynową. Jest niesamowicie prosta i szybka w przyrządzeniu, czas przygotowania takiego obiadu to dosłownie 15 minut. W dodatku jest tania, smaczna no i oczywiście nisko kaloryczna(jedna porcja ok.150 kcal), tak więc zdaje się, że ma same plusy :)
A oto wszystko czego potrzebujemy:
-bulion (5 szklanek wody plus 2 kostki rosołowe)
-2 jajka
-sok z 1 cytryny
-1 torebka ciemnego ryżu
-pieprz, natka pietruszki

1. do wrzącego bulionu wsypujemy ryż, gotując ok.15min, żeby ryż stał się miękki. W tym czasie ubijamy jajka mikserem, dolewając sok z cytryny i szklankę bulionu, wszystko mieszamy.
2. Taką oto mieszankę wlewamy do wrzącego bulionu z ryżem, całość mieszamy, ale nie gotujemy. Podajemy zupę w miseczkach, doprawiając natką pietruszki oraz odrobiną pieprzu.
Smacznego!

0 komentarze:

Moje zdjęcie
lumvel
Pilnie poszukuję fotografa z Katowic/okolic, jeśli ktoś byłby zainteresowany, proszę o kontaktu mailowy:)
Wyświetl mój pełny profil