Łączna liczba wyświetleń
Obsługiwane przez usługę Blogger.
Ads 468x60px
Social Icons
Popular Posts
-
Motyw kwiatowy dopadł nas masowo już wiosną, na szczęście w jesiennych kolekcjach też się pojawił, dzięki czemu spodnie, które kupiłam już ł...
-
Ten, który mam na sobie nie jest nowością, pochodzi z zeszłorocznej kolekcji, ale gdy temperatura za oknem przekracza 30 stopni to wygoda od...
-
Choć ta sukienka została zupełnie spontanicznie zakupiona ( a rzadko zdarzają mi się takie zakupy) to z pewnością w najbliższym czasie będzi...
-
Pogoda nas nie rozpieszcza w ostatnim czasie, więc zdjęcia musiały być zrobione błyskawicznie, pomiędzy falą jednego deszczu, a drugiego ...
-
Trend na plisowane spódniczki bynajmniej nie jest najnowszy, ta którą mam na sobie posiadam już ponad rok, a jej historia jest znacznie dłu...
-
Zestaw, który Wam dziś prezentuję miałam na sobie podczas niedzielnego spaceru, idealnie nadaje się na taką właśnie okazję, jest wygodny, a...
-
Jak obiecałem jest chiński kurczak z imbirem, przygotowany na dzisiejszy obiadek. Potrzebne nam będą: - 250 g brązowego ryżu - 400 g pie...
-
Trzymając się kategorii dań z ryżem chciałbym porównać ryż biały z ryżem brązowym(pełnoziarnisty). Jest również dostępny na rynku ryż dziki...
Archiwum bloga
Featured Posts
poniedziałek, 28 maja 2012
Wiosenna zupa cytrynowa
Wiosną, aby nieco urozmaicić nasze menu postanowiłam przygotować zupę cytrynową. Jest niesamowicie prosta i szybka w przyrządzeniu, czas przygotowania takiego obiadu to dosłownie 15 minut. W dodatku jest tania, smaczna no i oczywiście nisko kaloryczna(jedna porcja ok.150 kcal), tak więc zdaje się, że ma same plusy :)
A oto wszystko czego potrzebujemy:
-bulion (5 szklanek wody plus 2 kostki rosołowe)
-2 jajka
-sok z 1 cytryny
-1 torebka ciemnego ryżu
-pieprz, natka pietruszki
A oto wszystko czego potrzebujemy:
-bulion (5 szklanek wody plus 2 kostki rosołowe)
-2 jajka
-sok z 1 cytryny
-1 torebka ciemnego ryżu
-pieprz, natka pietruszki
1. do wrzącego bulionu wsypujemy ryż, gotując ok.15min, żeby ryż stał się miękki. W tym czasie ubijamy jajka mikserem, dolewając sok z cytryny i szklankę bulionu, wszystko mieszamy.
2. Taką oto mieszankę wlewamy do wrzącego bulionu z ryżem, całość mieszamy, ale nie gotujemy. Podajemy zupę w miseczkach, doprawiając natką pietruszki oraz odrobiną pieprzu.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
About Me
- lumvel
- Pilnie poszukuję fotografa z Katowic/okolic, jeśli ktoś byłby zainteresowany, proszę o kontaktu mailowy:)
0 komentarze:
Prześlij komentarz