Łączna liczba wyświetleń
Obsługiwane przez usługę Blogger.
Ads 468x60px
Social Icons
Popular Posts
-
Ten, który mam na sobie nie jest nowością, pochodzi z zeszłorocznej kolekcji, ale gdy temperatura za oknem przekracza 30 stopni to wygoda od...
-
Motyw kwiatowy dopadł nas masowo już wiosną, na szczęście w jesiennych kolekcjach też się pojawił, dzięki czemu spodnie, które kupiłam już ł...
-
Pogoda nas nie rozpieszcza w ostatnim czasie, więc zdjęcia musiały być zrobione błyskawicznie, pomiędzy falą jednego deszczu, a drugiego ...
-
Ciężko mi to pisać, ale niestety rzeczywistość jest brutalna: lato dobiega końca, dobrze, że we wspomnieniach czas beztroski można przywoły...
-
Choć ta sukienka została zupełnie spontanicznie zakupiona ( a rzadko zdarzają mi się takie zakupy) to z pewnością w najbliższym czasie będzi...
-
Trend na plisowane spódniczki bynajmniej nie jest najnowszy, ta którą mam na sobie posiadam już ponad rok, a jej historia jest znacznie dłu...
-
Zestaw, który Wam dziś prezentuję miałam na sobie podczas niedzielnego spaceru, idealnie nadaje się na taką właśnie okazję, jest wygodny, a...
-
Koniec dnia można zakończyć miłym naleśnikowym akcentem, myślę że naleśnik na piwie byłby w sam raz: - szklanka piwa - 250 gram mąki ...
Archiwum bloga
Featured Posts
wtorek, 29 maja 2012
Chiński kurczak z imbirem
Jak obiecałem jest chiński kurczak z imbirem, przygotowany na dzisiejszy obiadek. Potrzebne nam będą:
Na rozgrzaną patelnie wrzucamy kurczaka z imbirem i czosnkiem, smażymy ok 5 min po czym dodajemy paprykę odczekamy kolejne 5 minut, dodajemy ryż, szczypiorek.
- 250 g brązowego ryżu
- 400 g piersi z kurczaka
- 3 jajka
- 2 czerwone papryki
- 1 kawałek korzenia imbiru
- 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, szczypiorek i łyżkę oleju
Ryż gotujemy tak jak jest napisane na opakowaniu. Jeżeli chcemy na sypko i nie mamy go w woreczkach to na każdą szklankę ryżu, 2 szklanki wody, jeżeli woda wyparuję to oznacza iż ryż jest gotowy. (stosuję tę metodę również przy gotowaniu kaszy gryczanek)
Korzeń imbiru jak i czosnek drobno siekamy. Kurczaka kroimy i mieszamy z imbirem i czosnkiem. Następnie przygotowujemy paprykę krojąc ją w kostkę. Jajka rozmieszamy w miseczce.
Na rozgrzaną patelnie wrzucamy kurczaka z imbirem i czosnkiem, smażymy ok 5 min po czym dodajemy paprykę odczekamy kolejne 5 minut, dodajemy ryż, szczypiorek.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
About Me
- lumvel
- Pilnie poszukuję fotografa z Katowic/okolic, jeśli ktoś byłby zainteresowany, proszę o kontaktu mailowy:)
0 komentarze:
Prześlij komentarz