Łączna liczba wyświetleń
Obsługiwane przez usługę Blogger.
Ads 468x60px
Social Icons
Popular Posts
-
Ten, który mam na sobie nie jest nowością, pochodzi z zeszłorocznej kolekcji, ale gdy temperatura za oknem przekracza 30 stopni to wygoda od...
-
Motyw kwiatowy dopadł nas masowo już wiosną, na szczęście w jesiennych kolekcjach też się pojawił, dzięki czemu spodnie, które kupiłam już ł...
-
Pogoda nas nie rozpieszcza w ostatnim czasie, więc zdjęcia musiały być zrobione błyskawicznie, pomiędzy falą jednego deszczu, a drugiego ...
-
Ciężko mi to pisać, ale niestety rzeczywistość jest brutalna: lato dobiega końca, dobrze, że we wspomnieniach czas beztroski można przywoły...
-
Choć ta sukienka została zupełnie spontanicznie zakupiona ( a rzadko zdarzają mi się takie zakupy) to z pewnością w najbliższym czasie będzi...
-
Trend na plisowane spódniczki bynajmniej nie jest najnowszy, ta którą mam na sobie posiadam już ponad rok, a jej historia jest znacznie dłu...
-
Zestaw, który Wam dziś prezentuję miałam na sobie podczas niedzielnego spaceru, idealnie nadaje się na taką właśnie okazję, jest wygodny, a...
-
Koniec dnia można zakończyć miłym naleśnikowym akcentem, myślę że naleśnik na piwie byłby w sam raz: - szklanka piwa - 250 gram mąki ...
Archiwum bloga
Featured Posts
wtorek, 29 maja 2012
Brązowy VS Biały
Trzymając się kategorii dań z ryżem chciałbym porównać ryż biały z ryżem brązowym(pełnoziarnisty). Jest również dostępny na rynku ryż dziki lecz jego cena często przerasta nasze możliwości.
Przed przygotowaniem posiłku musimy się zastanowić czego tak naprawdę wymagamy od ryżu, może powinniśmy go zastąpić ziemniakami lub makaronem durum.
Ryż brązowy osiąga przewagę już na samym początku gdy mówimy o zawartości błonnika, którego posiada znacznie więcej niż ryż biały.
Kolejnym atutem ryżu brązowego jest to iż jego proces obróbki jest znacznie krótszy niż białego a co za tym idzie jest o wiele zdrowszy. Pamiętajmy o tym abyśmy wybierali produkty jak najmniej przetworzone.
Niestety jest również druga strona medalu jaką jest okres przydatności w którym wygrywa ryż biały.
Jako że tematem przewodnim blogu jest zdrowe odżywianie dlatego też polecam ryż brązowy jego
drugim najważniejszym atutem jest to iż wchłania się powoli dzięki czemu mamy energia dostarczana jest na bieżąco do organizmu i nie odkłada się w postaci tłuszczyku na boczkach :)
Zapraszam na wspólne gotowanie: chiński kurczak z imbirem, oczywiście z brązowym ryżem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
About Me
- lumvel
- Pilnie poszukuję fotografa z Katowic/okolic, jeśli ktoś byłby zainteresowany, proszę o kontaktu mailowy:)
0 komentarze:
Prześlij komentarz